Somonul cu sos Teriyaki este o reteta de origine japoneza, rapida si foarte gustoasa, se preteaza si pentru mese festive, sau o cina la care vreti sa va impresionati musafirii cu ceva deosebit.
Pentru sosul Teriyaki:
Daca si voua va place mancarea asiatica, ar trebui sa aveti in casa cateva produse necesare pentru aceasta: ulei de susan, sos de soia, mirin, seminte de susan, miere sau sirop de porumb pentru gatit, pasta de ardei iute..
In cazul nostru avem nevoie de:
- un cotlet de somon
- 2 linguri de ulei vegetel pentru prajit pestele
- 1 lingura de ulei de susan
Pentru sosul Teriyaki:
- 100 ml sos de soia de buna calitate
- 2 linguri de miere de albine
- 1 lingurita de miere de ghimbir sau cateva felii de ghimbir proaspat
- 50 ml de mirin
- 50 ml sake sau vin alb
In cele trei linguri de ulei prajim cotletul de somon pe fiecare parte (la restaurantul japonez se serveste din bucatele de somon file)
Dupa ce s-a prajit, scoatem cotletul pe farfuria unde va fi servit.
Acum ne ocupan se sos.
In tigaia in care am prajit pestele punem sosul de soia, ghimbir, mirin , miere, vinul alb si fierbem la foc rapid cam 5 minute, trebuie da fie ca si o dulceata subtire.
Pentru garnituri am ales brocoli, morcovi si cateva spagheti, asa cum am mancat eu la restaurantul japonez.
Am desfăcut buchetele de brocoli, morcovii i-am tăiat bastonase subțiri, le-am fiert, spaghetele la fel, le-am fiert normal.
Montam totul pe farfurie și servim, alături de orez fiert presărat cu semințe prăjite de susan și cu sosul Teriyaki.
Buna mancarea asta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu